Blazerspartijen > Biografie

Biografie

Kom meer over ons te weten door te klikken op onze foto:

Mark WolfsNaar Boven

Op mijn negende ben ik gestart op de trombone. Drie jaar later maakte ik mijn entree bij `Harmonie Concordia` te Melick alwaar ik zo'n twaalf jaar lid ben geweest.

Vanaf mijn 15e kwam ik in aanraking met de lichte muziek, via de Bigband van de muziekschool Kreato te Thorn(L). Via deze band kwam ik bij de Tee Pee Bigband te Horn en vandaar in diverse pop-/soul-/rockgroepen als trombonist/zanger/arrangeur. Al vele jaren treed ik op met bands op diverse podia in Nederland.

Op dit moment werk ik op freelance basis samen met drie andere blazers (waaronder mijn zakenpartner Roel van Wijk) als zijnde de RTist-Horns. Hiermee musiceren wij met bands als de Major LeagueBroadway en voornamelijk Tilt waarmee wij artiesten als George Baker , Albert WestMaud (van `Idols`), Frans DuijtsAlexQuincyRobert LeRoyWesley BronkhorstRené Schuurmanns begeleiden tijdens de grotere live-optredens. De afgelopen tijd hebben wij samen met Tilt o.a. Jan KeizerTavares ('Heaven must be missin' an angel & Don't take away my music'), Grad DamenHelemaal HollandsWesley KleinDries RoelvinkWolter Kroes , Michael OomenXander de Buisonje, Peter Koelewijn , Gerard Joling en The Trammps aan de lijst mogen toevoegen. 

Daarnaast werken wij samen met Manilla, en de `Tribute to the Cats` Band etc..(freelance op aanvraag!). In het verleden hebben we ook nog 17 jaar lang circuservaring opgedaan in het Circusorkest van Roermond ( Cirque d'Hiver Roermond) en op dit moment zijn we als vaste blazers van de Frans Duijts Band druk met allerlei optredens door het land en komend jaar gaan we ook het land in met Helemaal Hollands en Vinzzent

In de meeste gevallen heb ik samen met mijn zakenpartners zelf de bladmuziek geschreven voor de blazerssecties/bands. Enfin,..mijn interesse is steeds meer uitgegaan naar het uitschrijven van bladmuziek voor blazerssecties/bands. Toen ik daarmee zo'n 24 jaar geleden begon was er net als nu weinig fatsoenlijks te vinden qua uitgeschreven bladmuziek. De meeste bladmuziek zag zwart van de zestiende noten en rusten, en was slecht leesbaar. 

Afwijkende versies van nummers, onoverzichtelijke midi-files etc. zorgden ervoor dat er niet veel bruikbaars bij zat en maakte de drang naar op maat geschreven, duidelijk leesbare muziekpartijen / bladmuziek groter. Vandaar dat wij op 1 januari 2006 zijn gestart met Blazerspartijen.nl. Overtuig jezelf, schrijf niet langer meer uren aan de muziek en probeer onze bladmuziek eens uit. Als tevreden klant zien we U dan graag terug! 

Groetjes Mark Wolfs 
Roel van WijkNaar Boven

Mijn naam is Roel van Wijk (1976). Trompet/flugelhorn is mijn hoofdinstrument. Ik studeerde trompet lichte muziek bij Rob Bruynen in Maastricht. Had lessen van Bobby Shew en Erik Vloeimans, projecten met Lee Konitz en Bill Dobbins. Nu speel ik trompet bij Aachen Bigband, leadtrompettist bij Bigband Swing Design te Maastricht, de rock, soul en fun(k) formatie Juicy Lucy en de EuroCity Jazzband, alsmede diverse freelance-activiteiten (o.a.samen met Mark diverse artiesten begeleiden (zie biografie van Mark).

Naast al deze activiteiten is arrangeren van bladmuziek steeds meer mijn beroep geworden. De grote vraag hiernaar resulteerde in overleg met Mark Wolfs in dit nieuwe bedrijf. Een bundeling van krachten en specialiteiten met als doel : goed leesbare/genoteerde muziek voor de diverse muziekgroepen met als specialisatie blazerssecties van bands.

Groetjes Roel van Wijk 
Michiel v/d BoerNaar Boven

Hoi mijn naam is Chiel en ben geboren op 20-jan-76 (dus reken maar uit). Ik ben al met muziek bezig zo lang ik me kan herinneren. Ik bespeel een aantal instrumenten, maar mijn hoofd instrument is de elektrische gitaar. Ik speel ook wat drums, piano en wat andere snaar instrumenten zoals de bouzouki en mandolien.

In tegenstelling tot Mark en Roel kom ik meer uit de metal scene, ik hou ook van jazz en klassieke muziek maar mijn invloeden stromen uit het metal gebeuren.

Mijn idool is John Petrucci van Dream Theater, maar er zijn natuurlijk heel veel andere goede gitaristen om van te leren!!

Ik ben begonnen met het schrijven van bladmuziek toen ik in de band Remax zat. We deden alleen eigen werk en om de muziek enigszins te registreren moest er bladmuziek komen. Zo begon ik dus met het vertalen van mijn partijen op papier, en met een beetje hulp van wat theorie boeken en het internet werd het een goed gedetailleerde partituur. Ik ben blijven oefenen en dit zou later goed van pas komen.

Nu speel ik in de band Tilt, we spelen door heel Nederland. We moeten ook regelmatig artiesten begeleiden als deze een wat grotere show doen. Regelmatig breiden we dan uit met blazers en dan zijn daar ook Mark en Roel bij. We spelen o.a. met George BakerAlbert WestMaud (Idols), Nick en SimonQuincyRobert LeRoyWesley Bonkhorst en René Schuurmans. Als er geen bladmuziek aanwezig was nam ik de taak aan om daar voor te zorgen. Ik werkte dan ook wel eens met Mark samen die dan de blazers voor zijn rekening nam. Zo doende vroeg Mark of ik interesse had om voor hem te werken en dat heb ik gedaan!

Groetjes Chiel 
Eric van OppenNaar Boven

Zoals dat in het Limburgse traditie is, groeide ik op tussen de fanfares en harmonieën. Acht jaar was ik toen ik wilde gaan drummen. Mijn vader raadde het mij af. 'Jongen,' zei hij, 'ik heb in een drumband gezeten en de meeste tijd sta je dan langs de kant.' Dus werd het de cornet, een kleine trompet. Ik trad, net als een groot deel van mijn familie toe, tot het wereldje dat in Limburg doorgaat voor 'HaFa': de harmonie, de fanfare en alles wat daarmee samenhangt.
Inmiddels ben ik al bijna dertig jaar lid van Fanfare St. Gabriël. 

Goed spelen, dat leerde ik pas bij Bigband Heerlen en bij de Maasland Bigband die op een hoog niveau musiceren.
Na de diverse opleidingen ging ik in militaire dienst, waar ik in de Genie Kapel terechtkwam. Alweer alleen maar spelen.
Pas echt los kwam ik in de popbandjes waarin ik ging spelen, zoals Steamheat, Bahia Linda etc.

Uiteindelijk werd ik benaderd om bij Volumia! te gaan spelen. Destijds een coverband met 150 optredens per jaar. Na 5 jaar covers ging men over naar eigen muziek wat als snel een succes bleek.
Het succes van deze Nederlandstalige band is overigens nog thuis te zien aan de gouden, platina en dubbelplatina "platen" die in de keuken hangen. 

In 2002, na het jubileumconcert in Ahoy en afscheidsconcert Heineken Music Hal stopte Volumia! Met een reis naar Curaçao namen wij als bandleden afscheid van een 10-jarige muzikale samenwerking. Bij terugkomst stortte ik me op mijn inmiddels gestarte eigen zaak met diverse audiovisuele activiteiten. Ook besloot ik als trompetdocent mijn kennis over te dragen aan de jonge generatie HAFA-muzikanten. Daarnaast sta ik ook al enkele jaren als bigbandleider voor Big Band Time Out uit Neerbeek en ging ik ook aan
 de slag als arrangeur,wat ik in de tijd bij Volumia! overigens ook al deed.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Toen ik gevraagd werd om bij blazerspartijen.nl te gaan arrangeren hoefde ik niet lang na te denken.
Weer een mooie gelegenheid om mijn creatieve "ei" te leggen. 

Oh ja,... ik speel ook regelmatig mee met de Coronas! Ook een geweldige band waarmee we veel (theater)optredens door het hele land hebben. Echte aanrader om eens een avondje van mee te maken!

Privé ben ik sinds 1999 samen met vriendin Giny en woonachting in het idyllische dorpje Weustenrade. Samen met dochter Lente (7 jaar), zoon Bink (4 jaar) en dochter Bloem (10 maanden). 

Tenslotte mijn levensmotto: "blijven genieten!!!"

Groetjes Eric